městský dům

Řadový měšťanský dům, jednopatrový se sedlovou střechou, zděný s hladkými omítkami okrové (plochy) a bílé (archit. prvky) barvy. Šířková dvoutraktová dispozice s dvorním křídlem po pravé straně a pavlačí, bez podsklepení. Uliční průčelí pětiosé, členěné pouze soklem, jednou odstupněnnou patrovou a drobně profilovanou hlavní římsou a dvěma portály po stranách. Okna přízemí bez ostění, v líci, ven otvíravá, dělená na šest tabulek s příčníkem v horní třetině. Okna patra v jednoduché šambráně, s přímou nadokenní římsou a parapetní výplní. Dělení oken stejné jako v přízemí, pouze u dvou oken vpravo dolní křídla novější bez dělení. Portály s eliptickým nadpražím a prostým obdélným rámcem přerušeným v patě oblouku nízkou hlavicí s římskou. Vrata nová, obdélná křídla s dveřmi vlevo a pevnou horní částí, skládaná do kosočtverce, plochá. V pravém, slepém portálu obdélný vstup do krámku- rámové dvoudílné plné dveře, zvenčí svisle a zevnitř diagonálně do středu pobíjené, s krabicovým zámkem. Střecha plechová, z červených pásů, u hřebene vpravo a uprostřed prostý cihelný komín, vlevo čtvercové a ve středu obdélné střešní okno.