kříž

Na odstupněný sokl dosedá hranolový podstavec, vespod rámovaný oblounovou římsou. Na přední straně podstavce je v obdélné, páskou lemované vpadlině vytesán mělký reliéf zobrazující postavu Bolestné Panny Marie se zbytky drapérie pláště, se žezlem a se sepjatýma rukama. Podstavec ukončuje dvakrát odstupněná římsa, na kterou dosedá kříž s korpusem Krista. Spodní část vertikálního břevna kříže s kovovým úchytem a s kamenným motivem ve tvaru lastury je několikrát odstupňovaná. Po stranách kovového úchytu se nalézal tesaný nápis LETA PANIE a pod tímto nápisem datace 1805. Břevna, ukončená trojlaločně, jsou na přední straně lemována mělkým obrysovým žlábkem, nápisová tabulka nad korpusem ve tvaru rozvinutého svitku. Korpus Krista je anatomicky proporční, do detailů provedená práce. Hlava s trnovou korunou se sklání k pravému rameni, natažené nohy byly původně přeloženy přes sebe a probity jedním hřebem. Bederní roušku diagonálně dělí hluboké záhyby směřující z levé strany k uzlu na pravém boku. Pravá strana roušky je dynamicky rozevlátá. Materiál: hrubozrný pískovec.