sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Korintský sloup s postavou Panny Marie Immaculaty, dole obdélný sokl, vše obklopeno zábradlím s prolamovanými výplněmi. Zábradlí na půdorysu čtverce s oble prolomenými nárožími. Při zemi římsa s profilem (obloun mezi ústupky) v nároží. V nárožích pilířky s mělkou psaníčkovou bosou. Deska zábradlí s dvakrát ustupováním čelem a typickým čtvrtoblounem. Výplně prolamované kruhovými otvory, zdobené rokajem a stylizovanými mřížkami. Sokl sloupu na betonovém stupni, s profilovanou římsou (obloun, ústupek, zvonovnice a dva oblounky). Na čelní stěně soklu erb Zárubů z Hustířan (oválný erb s pruhem) a nápisem nahoře a druhým dolem. Krycí deska se složitou profilací (lištka s oblounem, hladké kladíčko, lištka, obloun, deska, lesbické kyma a krycí destička). Pata sloupu s profilací oblounem, obrácenou zvonovnicí přecházející ve výžlabek a oblounem, prodlouženým lištou. Dřík téměř bez entaze. Hlavice korintská. Postava Panny Marie se sepjatýma rukama, v bohatě řaseném rouchu stojí na polokouli. Svatozář drátová s hvězdičkami.