fara

vrcholně barokní doložená jako dílo O. Broggia. Jednopatrová budova se bohatou štukovou výzdobou, branou a ohradní zdí na místě zrušeného hřbitova. Na profilovaném portálu letopočet 1722. Dvoupodlažní budova s vrcholně barokní fasádou uplatněnou i na východním a jižním průčelí, na západním průčelí směrem k sousednímu domu zjednodušené s přístavbou bývalého východu na pavlač ve dvoře. Symetricky řešené hlavní průčelí je členěné tříosým mělkým rizalitem, rámovaným po obou stranách bosáží. Uprostřed je vstupní portál s uchy a kartuší v nadpraží, s letopočtem 1722. Vstupní dveře rámové dělené do čtyř polí s diagonálně kladeným bedněním a původním kováním. Okna v přízemí s lichoběžnými závěrovými klenáky, které zasahují až do mezipatrové římsy, V 1. patře vzájemně propojená bohatě profilovaná nadokenní římsa, střídavě segmentově a dvojice zvednutá nad členěné supraporty. Pod okny v patře lichoběžníková členěná zrcadla. Okna dvojitá s vnějšími křídly v líci fasády, v přízemí dělení na šest, v patře na čtrnáct tabulek, s poutci v horní třetině. Sklepy dvoupatrové s kamennými valenými klenbami, přízemí zaklenuto křížovou pruskou klenbou s lunetami, dřevěné dvouramenné schodiště s podestou zaklenuté valeně do pasů, Pravidelná trojtraktová disposice se vstupem do plochostropé předělené síně. V přední části vpravo místnost s klášterní klenbou s pětibokými výsečemi, vlevo místnost se čtyřmi plackami do křížem se protínajících pasů. V zadním traktu vpravo dvojramenné schodiště se stoupající valenou klenbou a křížově zaklenutými podestami. Na schodišti dřevěný, bohatě pročleněný dvoukřídlý katr. Z obou stran schodiště valeně zaklenuté chodby. V patře ve dvou sálech stropy se štukovou výzdobou, ostatní místnosti plochostropé s velikým fabionem. Dochovaly se původní dveře se zámky a kováním. Valbová střecha, krytá taškami bobrovkami, komíny s profilovanými hlavami na vrcholu valby. Krov původní, vaznicový s ležatou stolicí. Do dvora vede z východní strany portál se stlačeným obloukem a lichoběžným závěrovým klenákem a trojúhelným tympanonem. Vrata dřevěná ze šikmo kladených fošen, dvoukřídlá, ohradní zeď bez výzdoby.