měšťanský dům

Uliční průčelí domu je v patře čtyřosé. Okna mají odstupňované parapetní římsy a jsou po stranách olištovaná. V přízemí vlevo je vstup do domu gotickým lomeným portálem s nákolníky a s klasicistními dvoukřídlými vraty se zdobnou vějířovou a kosočtverečnou výplní. Po pravé straně vrat je novodobý výkladec s dveřmi do obchodu. Ve dvoře se v patře nachází rohová klasicistní dřevěná pavlač, zakončená suchými patrovými záchodky. V patře byla na ocelových traverzách novodobě přistavěna prosklená obytná dřevěná veranda. Mírně obloukový průjezd je zaklenutý renesanční křížovou klenbou, malý úsek za vstupem segmentem. V polovině jeho délky je vsazené jednoramenné schodiště do patra. Pravá část přízemí je zaklenuta valeně s výsečemi. V patře je několik místností zaklenutých valeně, ostatní jsou plochostropé. V pokoji do ulice se nachází dřevěná prkenná podlaha s dobře dochovanou celoplošnou malbou. Za současnou kuchyní zůstala zachovaná půdorysná dispozice kuchyně černé. Střecha je sedlová se sklonem ramen v minulosti upravovaným. Na původní šindelové krytině je položená současná plechová. Stropy jsou v patře dřevěné trámové, pouze nad částí půdorysu při novodobé obytné verandě betonové do ocelových profilů. Do dvora je střecha protažená nad verandou do pultové. Velmi nízké sklepní prostory jsou dodatečně zaklenuté valenými klenbami do ocelových traverz. Ve dvorní části jsou k domu přistavěné přízemní dvorní objekty různého stáří a využití, které ale nepožívají památkovou ochranu.