socha sv. Donáta

Postava životní velikosti, umístěna na plintu v pozici kontrapostu s mírně předsazenou pravou nohou. Tělo v esovitém barokním prohnutí, oděn v šat římského vojína s pláštěm sepjatým na pravém rameni, který kryje levé rameno a paži. Pravá ruka mírně pokrčená v lokti, volně položená na snopu obilí. Levá ruka volně spuštěna podél těla. Hlava s vavřínovým věncem mírně pootočena k levému rameni. Podstavec sestává z třístupňové základny, obdélného čtyřbokého soklu, dříku s bočními volutovými křídly, členěný barokním vlysem zrcátka s jednoduchými girlandami. Přední strana nese nečitelný nápis s chronogramem. Soklová partie je ve své horní části zakončena předsazenou profilovanou krycí deskou. materiál: pískovec