městský dům - tzv. Vojtíškova tiskárna

Zděný objekt obdélného půdorysu situovaný v uliční frontě Vojtíškovy ulice pod kostelem Všech svatých. Jednopatrová podsklepená budova trojtraktové dispozice s průchozí chodbou a vstupem z ulice od SZ strany jednokřídlými prosvětlenými dveřmi se dvěma předsazenými kamennými stupni z ulice. Nízký sokl z pískovcových kvádrů, okna přízemí a 1. NP v dřevěných rámech se štukovými parapety, trojdílná. Na průčelí v ose domu pod parapety oken 1. patra pamětní deska o rozměru 40 x 80 cm s textem. Objekt ve hrubé štukové omítce. Široká, plochá římsa oddělující přízemí a 1. NP s úzkým oplechováním, mírně z plochy průčelní stěny. Krov vysoké sedlové střechy s krytinou betonových tašek uchycenými na latích. K JV straně objekt s přístavbou krytou pultovou střechou.