kostel sv. Václava

Jednolodní orientovaná stavba s polygonálním závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v západním průčelí. Boční fasáda hladká, členěna podezdívkou. U západního nároží risalit, prolomený jednou slepou okenní osou. Loď členěna 3 okenními osami, okna segmentově zaklenuta s jednoduchou šambránou, na jižní straně pravoúhlý vchod s kamenným ostěním. Na severní straně lodi obdélná předsíň, prolomena pravoúhlým vchodem. Při jižní straně kněžiště obdélná sakristie, prolomena jedním pravoúhlým vchodem a 1 okenní osou, okno pravoúhlé. Kněžiště o 1 x 1 okenní ose, okna segmentově zaklenuta s jednoduchou šambránou. K severní straně kněžiště obdélný přístavek. Hladká fasáda prolomena 1 okenní osou, okno třídílné pravoúhlé. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou nad kněžištěm zvalbenou. Průčelí členěno mělkým středním risalitem, podezdívkou a oběžnými lesénami. Na osu prolomen pravoúhlý vchod s kamenným ostěním, v nadpraží návojová profilovaná římsa. Nad ní 1 okenní osa, okno segmentově zaklenuté se šambránou. Po obou stranách risalitu po jedné okenní ose, okna pravoúhlá se šambránou. Průčelí završeno štítem s prostupující čtyřbokou věží, členěné lesénami. Věž prolomena 2 okenními osami, okna půlkruhově zaklenutá (sdružená). Pod okny probíhá návojová parapetní římsa. Nad oknem kruhový hodinový ciferník, pod ním probíhá kordonová segmentově tvarovaná římsa. Jednoduchá podstřešní římsa nese čtyřboký stan, ve vrcholu makovice s křížem. Kněžiště s půlkruhovým závěrem zaklenuto konchou s jedním polem valené klenby s výsečemi. Kněžiště odděleno od lodi vítězným obloukem. Loď zaklenuta třemi poli valené klenby s výsečemi, dělené pasy, které dosedají na průběžnou bohatě profilovanou zalamovanou římsu. Stěny členěny přízedními pilíři s římsovou hlavicí. Na západní straně kruchta zaklenuta jedním polem valené klenby s výsečemi. Materiál: kámen, cihla, omítka; krytina: taška