venkovský dům

Chalupa obdélného půdorysu, delší stranou do uličky. Chalupa roubená, posazená na východní straně přímo na terén. Sedlová střecha má na jih roubený vikýř se sedlovou stříškou a dvěma malými okénky na výšku, dvoukřídlými, dvoutabulkovými. Na jih v roubenici dvě okna na výšku, ven otvíravá, dvoukřídlá, dvaoutabulková. Vstupní dveře z jihu. Jihozápadní část stavení zděná, na podezdívce, se dvěma malými okénky na výšku. Okna na východní stranu ve vyzdění, větší, dvoukřídlá, šestitabulková, ven otvíravá. Štít svisle bedněný, spáry kryté olaťkováním. Má dvě malá okénka na výšku v podkroví, těsně nad nimi podlomenice štítu. Střecha na sever přesahuje a zakrývá pultovou střechou bedněný přístavek přiléhající k vyzdění. Jihozápadní strana má dvě malá okénka, jak již popsáno. Pod štítem úzká pultová stříška krytá šindelem, umístěná nad okny. Štít má podlomenici s historickým nápisem historizujícími písmeny: "Sv. Františku oroduj za nás". Ve vrcholu štítu dřevěná předsazená nika pro sošku (bez sošky). Strana západní je v "kožichu", zakrývá původní roubení. Střecha krytá asfaltovou lepenkou.