venkovský dům

Roubená chalupa na podezdívce z kamene a hlíny. Vstup z pěší uličky k potoku. Dřevěné vstupní dveře, historizující, nové. Obytná světnice na západní stranu má tři malá okénka ven otvíravá v dřevěných rámech, na výšku, dvoukřídlá, dvoutabulová, bíle natřená. Střecha sedlová, na západní stranu přesahuje, je oplechovaná a má na jihozápadním nároží dřevěný sloupek, který podpírá přesah střechy. Štít na jih předsazený, svisle bedněný, nahoře s podlomenicí a ve špici s klasovým bedněním. Na jižní stranu tři okénka jak již popsáno. Na stranu východní roubený přístavek se sedlovou stříškou krytou térovou lepenkou a dvěma okénky na jih. Severní stranu tvoří bývalá stodůlka se štítem svisle bedněným jako celek a roubenicí bez oken.