venkovský dům

Roubená chalupa obdélného půdorysu, delší stranou do ulice, sedlová střecha krytá eternitem, na jižní stranu roubený přístavek se sedlovou střechou svisle bedněným štítem. Štít s podlomenicí a vrchem klasovitě bedněným. Zde dvě okénka na výšku, ven otvíravá, dvoukřídlá, dvoutabulová v přístavku na jih. Jihovýchodní strana přizděná, zčásti svisle bedněná. Podezdívka na jih kamenná. Strana východní obezděná, má dvě okénka pevná, dřevěná na výšku, orámovaná prkénkem. Ve štítu svislé bednění, kryté olaťkováním spár a dvě malá okénka stejná, jako v přízemí roubenice. Na sever přístřešek nad vstupem s pultovou stříškou a svislým bedněním. Dveře vstupu jednokřídlé, nové, historizující. Střecha na sever přesahuje a obytná světnice má tři malá okénka na výšku, dvoukřídlá, dvoutabulová, ven otvíravá s vysokou podezdívkou až pod okénka. Štít na západ podlomený, svisle bedněný se dvěma okénky malými na výšku. Ve špici štítu klasové bednění, jinak svislé, na spárách kryté laťkami. Okna v roubenici tři, stejná jako na sever. V přístavku na jih jedno okno na západ, jak již popsáno, stejné.