kolonáda prof. Libenského

Stavba je součástí architektonického řešení lázeňského parku na náměstí T. G. Masaryka v blízkosti železničního nádraží. Libenského kolonáda je samostatně stojící přízemní odlehčená stavba obdélného půdorysu s půlkruhově zakončeným severním průčelím. Kolonáda je vystavěna ze železobetonové konstrukce s prosklenými plochami. Prostor kolonády vymezují tři řady sloupů v pravidelných odstupech. Vnitřní řada sloupů je spojována v každém úseku zděným soklem s keramickým obložením a kovovým rámem s devíti skleněnými tabulkami ve třech řadách. Střecha s výrazným přesahem je plochá. Otevřené dlouhé "dvojlodí" směřuje k severnímu kruhovému závěru se sloupy, skleněnými stěnami a kopulí ze sklobetonu. Prosklený prostor závěru, přístupný dvěma prosklenými dveřmi, je vydlážděn mozaikovou dlažbou. Uprostřed je kruhový bazének s mozaikovým obložením. V čele prostoru je zděný pult na stáčení léčivé vody. Uprostřed pultu vyniká mozaikové obdélné pole s letopočty 1908-1938. Předmětem ochrany je kolonáda prof. Libenského s kioskem na příslušném pozemku.