obchodní a kancelářský dům

Řadový pětipatrový dům s ustupujícím 6. patrem kryje rovná střecha. Uliční fasáda má tři osy, její plocha je prolomena v každém podlaží - v přízemí dvěma obchodními výkladci a středovým vstupem, v 1. patře třemi obdélnými okny na šířku, v patrech následujících čtveřicemi obdélných oken na výšku, které rámuje parapetní a nadokenní římsa. Na terase v nejvyšším patře a na střeše je kovové zábradlí. Na dvoře domu se nachází jednopodlažní přístavek, na němž je další terasa a úzký rizalit o pěti patrech. V interiéru je budova také rozdělena do tří polí, situovaných příčně k Národní třídě. V levém (západním) půdorysném poli se částečně zachovalo původní vybavení obchodu - jde o dřevěné kazetové obložení na stěnách, skříně, pulty, dveře převlékacích kabin a schodiště do druhého podlaží. Některé části pocházejí od firmy Anýž.