sloup se sousoším Mariánský, se sochami světců

Uprostřed náměstí na 3 stupních trojboký volutový sokl s patkou a vybíhající boky s volutami, konkávně prohnutými středy, kde v jednom severním směrem ve výklenku je hluboký reliéf P. Marie s Ježíškem vlevo a sv. Josefem vpravo, uprostřed listy s květy, vše na římse nesené konzolami. Sokl je zakončen profilovanou římsou, ve středech segmentově zaklenutou, na vystupujících bocích postavy světců: sv. Václav v kontrapostu, levá noha pokrčena a předsunuta, pravou rukou přidržuje štít opřený o zem, v levé vztyčené nahoru drží praporec. Přes spodní zbroj přehozen vrchní šat sepnutý na prsou a přichycen nad levým kolenem, přes ramena spadá na zem. Na hlavě knížecí čepice. Sv. Ludmila – v kontrapostu, levá noha pokrčena, v pravé ruce drží ratolest, v levé pokrčené přidržuje šálu, kterou má na uzel kolem krku. Dlouhý šat až na zem ve velkých záhybech, na hlavě rouška a na ní knížecí čepice, hlava mírně předkloněna. Sv. Florián – v kontrapostu, levá noha pokrčena, u levé nohy hořící dům, na který lije ze džberu vodu, který drží v levé ruce. V pravé ruce drží praporec. Vrchní šat přes záda a pravý bok spadá dolů, na prsou přichycen páskem. Na hlavě helmice, hlava nakloněna dopředu a doleva. Ze soklu vyrůstá trojhranný obelisk, dole se zašpičatělou římsou, na obelisku obláčky, nahoře s hlavičkami andílků, na vrcholu na zeměkouli stojí v kontrapostu P. Marie, pravá noha pokrčena, ruce sepnuté před hrudí šat v mohutných záhybech spadá dolů. Hlava nakloněna dopředu a doprava, kolem ní svatozář – 12 šesticípých hvězd.