vinná búda

Jde o podélnou přízemní stavbu obrácenou štítem ke komunikaci. Vstupní rpůčelí je prolomeno pravoúhlým vchodem s nízkým prahem. Dveře jednokřídlé z diagonálně kladených desek. Boční fasády hladké. Sedlová střecha má mírně předsazený dřevěný štít, který je podepřen průběžným stropním trámem. Ve štítu se nachází pravoúhlá prkenná dvířka - vstup na půdu, která slouží k uskladnění sena. Búda je dvouprostorová. Přední místnost je větší a slouží k lisování vína, ukládání hospodářského nářadí a k posezení. Zadní komůrka je úzká a jsou v ní uloženy sudy na kantýřích, případně se zde skladuje ovoce. Obě místnosti jsou plochostropé. Budova je olíčena vápnem a má modrou podrovnávku. Střecha z pálených tašek. Ze zadní strany je k objektu přisazen novodobý, provizorní technický přístřešek.