dům U Tří červených srdcí

Nepravidelný půdorys vypovídá, že dům vznikl na místě několika postupně spojených pozemků resp. domů. R. 1730 dva původní domy získaly jednoho majitele a celek byl barokně přestavěn podle B.Scottiho. 1856 byly obnoveny pavlače a r.1874 na místě kůlen vystavěn dům a altán. Sklepy jen v malém rozsahu středověké a barokní(klenutý valenou cihlenou klenbou). Přízemí klenuto převážně valenými klenbami s pětibokými výsečemi patrně z 1. třetiny 18.st., kamenné klenby v západním suterénu a suterénních prostorách ve dvorním traktu. V jižním dvorním křídle zrcadlové klenby z r.1874. Dům na nepravidelné parcele jehož křídla uzavírají dva dvory - přední velký nepravidelný, boční malý trojúhelný. Vrcholně barokní fasáda se po první ose zalamuje. V nároží je portál ukončený vzdutou římsou. Do vzdutí je vložená kartuše s malbou Korunování P.Marie. Průjezd je půlkruhově zaklenut, vrata jsou klasicistní. Další část fasády je symtericky komponovaná s akcentovaným prvním patrem.Nádvorní fasáda hl. budovy je pavlačová. Fasáda záp. dělícího křídla s terasou ve 2.patře. Za domem je obdélná zahrada se sochou sv.Jana Nepomuckého. Přízemí je zaklenuto valenými klenbami spětibokými výsečemi(ze 30.lét 18.st.), zrcadlové klenby z konce 19.st. Patra plochostropá.