měšťanský dům

Jedná se o řadový patrový dům s dvěma arkádami podloubí postavený na gotické parcele. Prostá klasicistní fasáda se štítem zůstala nezměněna, vyměněna pouze okna za šestitabulková. Dispozičně hloubkový dvoutrakt je příčně rozdělen na tří díly v přízemí s průběžným průjezdem do dvora. Svažitost parcely směrem do dvora ovlivnila výškové uspořádání jednotlivých příčných dílů, výšková úroveň podlah není průběžná. Již tak složité dispoziční rozvržení bylo pozměněno v průběhu druhé polovině 20. století, aby vyhovovalo funkčním nárokům dvou majitelů. V patře byl objekt rozdělen na dvě části, původní kamenné schodiště bylo nahrazeno dvěmi samostatnými dřevěnými schodišti. Část k náměstí zahrnující dva díly dispozice, slouží potřebám evangelického sboru. Směrem do náměstí jsou dvě místnosti s trámovým stropem, který byl obnoven po destrukci v roce 1969. V druhém středním dílu bylo v 70. letech vybudováno v otevřeném halovém prostoru dřevěné schodiště, dále kuchyňka se zázemím. V podkroví prvního dílu jsou pokoje, střední díl je vyšší, osvětlen bočními okenními otvory, krov je nepřístupný. Třetí díl do dvora s vlastním novým komunikačním jádrem sestává z dvou bytových jednotek ve dvou patrech a podkroví. V přízemí se dochovaly převážně plackové klenby s pasy, část průjezdu zaklenuta valeně. V patře klenby plackové pouze ve dvou místnostech a nad prostorem nástupního ramene obytné části. Toto nástupní rameno je jediným původním úsekem kamenného schodiště (dnes však stupně obloženy dřevem). Objekt je částečně podsklepen, prostory jsou zaklenuty valenými klenbami, druhé podzemní podlaží bylo zabetonováno, patrné schodiště a vstup do 2.PP. Dvorní fasáda upravena novodobě v průběhu druhé poloviny 20. století. Dvorní hospodářské patrové objekty přistavované a přestavované od konce 19. a v průběhu 20. století nejsou přímo napojeny na hlavní objekt. Za pozornost stojí objekt uzavírající protáhlý dvůr. Přízemní budova se stájovou klenbou byla postavena konce 19. století a sloužila jako pekárna a výrobna cukrovinek. Dvorní objekty nejsou předmětem památkové ochrany.