činžovní dům U Modrého lva

Nárožní, původně rozsáhlejší dům, ve kterém byla kovárna. 1614 byl dům upraven, z té doby patrně dnešní dispozice a vřetenové schodiště.Později dům nastavován, 1863 kovárna zanikla. 1876 úprava fasády do historizující podoby, 1985-88 rekonstrukce interiérů. Čtyřpatrový nárožní dům na lichoběžníkové plně zastavěné parcele. Fasáda neorenesančního charakteru. Přízemí bosované, v patře pásová bosáž, další patra hladká, členěná bosovanými pilastry, okna rámovaná šambránami ve 2.p. s trojúhelnými frontony, 3.p. přímá římsa. Vstupy v kamenných ostěních, do domu se vstupuje klasicistními kazetovými dveřmi. V 1. patře v rozsahu tří os balkon s dekorativním kovaným zábradlím s barokně provedenou střední částí zdobenou postavičkami dvou kovářů a dalích figurek. Ve vrcholu maskaron, nad ním červený orel držící kladivo a v zobáku podkovu (torzo). Mříž patrně přenesena ze zrušené kovárny. Pod domem klenuté sklepy snad středověkého původu. Přízemí má nepřehlednou dispozici vzniklou postupným nárůstem. Přízemí je klenuté, částečně renesančními klenbami. Ve východních místnostech obnoven záklopový strop s malbami z konce 17. st. Obdobné stropy i ve 2. patře.