předzámčí

Dvě budovy předzámčí severní a jižní vymezují tzv. cours d´honneur – čestný dvůr. Jižní budova na obdélném půdorysu členěna třemi vloženými bloky s trojúhelníkovým štítem. Plocha fasády hladká, členěna lezénovým rámem a prolomena dvěma okenními osami s hrotitým zakončením. Budova je přízemní, avšak halového charakteru. Na východní straně je budova akcentována atikou s cimbuřím a je zde napojena nižší stavba na čtvercovém půdorysu s pravoúhlými okny lemovanými šambránami novogotického tvarosloví. Stavba je v závěru ukončena trojúhelníkovým štítem s obloučkovým ornamentem a na jižní straně je situována hranolová věž. Novogotický charakter věže zprostředkovává lizénové rámování akcentované zubořezovým ornamentem a zakončením věže čtyřmi trojúhelníkovými štíty s cimbuřím. Budova prošla stavebními úpravami. Interiér: na obdélném půdorysu rozsáhlá hala bez stropu, zastřešená sedlovou střechou, kterou na vnitřní straně nese kovová konstrukce. V hladkých stěnách jsou upravena původní hrotitě zakončená okna. Hala slouží jako lisovna. Na podlaze místy původní dlažba. K hale náleží místnost, ve které byla kancelář. Místnost je zaklenuta valenou klenbou s hrotitým završením s lunetovými výsečemi pro okenní výklenky. Střecha sedlová, krytá eternitem.