dům U Lisků

V r. 1977 bylo zbořeno dvorní křídlo a na jeho místě byly r. 1984 vybudovány základy ubytovny pro Svazarm. Průčelí předního dvoupatrového domu s mansardovou střechou dělí kordonové pásy. Stlačený záklenek průjezdu na dvůr je vložen do rámce s vykrojenými rohy a s klenákem. Okna v patrech, rámovaná šambránami s uchy byla podložena parapetními sokly s prokrajovanými zrcátky. Připojené klasicistní křídlo podél Říční ul. nese úpravu jednodušší: kordonový pás probíhá pouze nad parterem, okna rámují jednoduché šambrány, v 1. p. s odsazenými nadokenními římsami. Podél dvorního průčelí předního domu probíhá pavlač, nesená nad přízemím téměř segmentovými pasy na krakorcích. Původní barokní krov mansardové střechy byl bez povolení odstraněn při rekonstrukci v r.2002. Zároveň byla odstraněna klasicistní okna, dveřnice v přízemí a byly vybudovány podzemní garáže. Téměř celá plocha dvora byla zastavěna novostavbou hotelu, prostor mezi hist. budovou a novostavbou byl zastřešen skleněnou střechou.