činžovní dům

Nárožní objekt sestává ze dvou pravoúhle spojených dvoutraktů a dvorního jednotraktu. Hl. průčelí má třípatrové, devítiosé; přízemí pokrývá pásovaní, uprostřed je vjezd s dvojkřídlými řezanými vraty (edikulové motivy). Po stranách prolomená okna a vchody jsou v pravé části překryty dřevěnými krámskými portály. Hladkou plochu domu rozdělují mezipatrové kordonové římsy, před střední osou 1. p. je balkon, opatřený kvalitním klasicistním zábradlím. Vchod na balkon i okna všech pater mají ploché lištové šambrány. Boční průčelí je dvanáctiosé, jeho úprava je shodná s hl. průčelím. Dvorní fasády obou vnějších křídel nesou ve všech patrech pavlače na projmutých krakorcích. Po pravé straně průjezdu, krytého neckovými klenbami na segmentových pasech, je za dvojicí kanelovaných dórských sloupů nástup na pravoúhle lomené schodiště mělkého obdélníkového půdorysu.