měšťanský dům

Nepodsklepený patrový dům obdélného půdorysu je situován JV od kláštera Voršilek. Je zděný z lomového kamene, z čelní strany opatřený vápennou omítkou. Hlavní průčelí, otočené do Andělské ulice, člení kamenný sokl, hladká kordonová římsa a profilovaná korunní římsa. Při nároží vystupuje liséna. Hlavní průčelí je o dvou osách, s pravoúhlými vstupy v přízemí (původní kamenný portál + upravený okenní otvor s ponecháním ostění) a obdélnými okny osazenými v líci v patře. Nad ostěním původního vstupu vyniká oválný nadsvětlík. Okenní otvory rámují kamenná ostění s lištou, parapetní římsy a ozdobné nadokenní římsy s volutkami. Dvorní průčelí je neomítnuté s kamenným zdivem s přimíšenými cihlami. Zvalbenou sedlovou střechu (nižší než původní střecha) kryje eternit. V interiéru jsou místnosti s valenými klenbami s výsečemi. K nároží na SZ straně přiléhá kamenná ohradní zeď.