městský dům

Přízemní dům na téměř obdélné protáhlé parcele, delší stranou natočené do ulice. Střecha valbová, krytá eternitovými taškami. Dům vybíhá z uliční osy a jakoby ustupuje do ulice, která se díky tomu láme a uhýbá. Delší fasáda otočená do ulice je prolomena čtveřicí oken rozdělenou do skupiny tří oken v levé části domu a jedním v pravé části, za vstupním otvorem umístěným asi v 1/3 fasády v kamenném ostění. Na severní straně dům přiléhá k vedlejšímu domu, na jižní straně je boční fasáda, která svírá s čelní fasádou vedlejšího domu ostrý úhel. Tato jižní fasáda je prolomena třemi okny. Dům je postaven zřejmě ze smíšeného zdiva, omítka je hladká, ve spodních částech fasády narušená. Předmětem ochrany je dům čp.347 - stavba a pozemek parc.č.1428.