městský dům

Patrový zděný dům v izolované poloze, umístěný v uliční čáře. Součást zástavby okrajové části historického jádra města. Rozsahem menší stavba na obdélném půdorysu, s vnějším schodištěm a pavláčkou na boční straně. K domu je přistavěna garáž a novodobě je upraveno ohrazení do ulice s plechovými vraty. Průčelí domu mají jednoduché členění. Střecha je mansardová. Zachována je celková hmota a vnější podoba domu a zčásti původní charakter jeho interierů a některé původní stavební detaily. Vzhledem ke složitějšímu stavebnímu vývoji je pravděpodobné, že pod mladšími úpravami mohou být zachovány ještě další zajímavé konstrukce a detaily ze starších stavebních etap. Na parcele jsou ještě pozůstatky novodobě upravených kamenných zdí, které tvořily původně součást této památky. Předmětem ochrany je dům čp.267 - stavba a pozemek parc.č.1219.