městský dům

Dům stojí v terénu mírně se svažujícím k SSV v ulici Vladislavova, zadním traktem přiléhající k ulici Na Sioně. Z protáhlého půdorysu je patrné, že dům stojí na původně gotické parcele. Patrový dům s valbovou střechou krytou eternitovými taškami. Na průčelní fasádě 5 oken v patře a 4 v přízemí. V hlavní ose jsou vstupní dveře. Fasáda není nijak zvlášť členěná, mezi okny patra a přízemí je široký horizontální pás světlejší barvy, obdobné je horizontální dělení pod okny přízemí, kde je omítka mírně reliéfní a naznačuje sokl. Interiéry objektu nebyly navštíveny. V objektu se dochovaly středověké sklepy, upravované v 19. století. V přízemí jsou patrné pozůstatky středověkých zdí. Za pozornost stojí také klasicistní klenby v přízemí a dvorních traktech. Předmětem ochrany je dům čp.334 - stavba a pozemek parc.č.1275.