měšťanský dům

Patrový dům přibližně na obdélném půdorysu, krytý mansardovou střechou s hřebenem kolmým k uliční fasádě se secesním štítem obráceným do ulice "Na Sioně". Nad střechu se zdvihají dva umně vyvedené komíny obdélného profilu. Od jihovýchodu k domu přiléhá cihlová ohradní zeď zahrady, v níž je u domu rovněž vstup do areálu domu. Štít je zakončen segmentovým obloukem v jehož patách jsou plasticky vyvedené zdobné stylizované kruhové ornamenty se stuhami, křídla štítu jsou vykrojená, zdobená meandrem, který je jakoby podpírán patkami s gutami a krytými taškami. Fasáda je prolomena čtyřmi okenními osami. Dvě okna jsou posazena v přízemí a dvě v patře, kde je jejich odsazení menší, všechna jsou pak obdélná, zasazena do zdobných šambrán. Ve vrcholu štítu je ve štuku vyvedený nápis "NA SIONĚ". V severní boční fasádě je jen malé čtvercové okénko. Přiléhá k ní sloupek a brána sousedního domu. Severovýchodní fasáda přiléhá k sousednímu objektu. Barevnost omítky se nese v šedivém tónu s plastickými prvky zvýrazněnými bílou. Předmětem ochrany je dům čp.326 - stavba a pozemek parc.č.1411.