městský dům

Patrový dům postavený na půdorysu tvaru L, od jihozápadu přiléhající k vedlejšímu objektu. Do uliční osy zasahuje jen brankou při sousedním objektu. Terén mírně svažitý k severovýchodu. Střecha valbová, přizpůsobená členitosti půdorysu se zalomeným hřebenem. Hlavní fasáda obrácená k severu, prolomena v přízemí vstupním otvorem a dvěma okny, v patře rovněž dvě okenní osy. Zdivo tvořené smíšeným materiálem, kámen a cihla s převahou kamene. Z východní strany přistaven k domu nižší jednoduchý užitkový objekt menších rozměrů původně snad chlév apod. Nad sedlovou stříškou je menší obdélné okno. Dům podsklepený. Omítka v okrové barvě do výšky patra ze severní strany oklepaná. Za pozornost stojí gotický sklep s hrotitým portálkem (gotického původu může být i část nadzemního zdiva). Necitlivé úpravy fasády pocházejí z let 1965 a 1974. Předmětem ochrany je dům čp. 325 - stavba a pozemek parc.č.1412.