měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům, z větší části situovaný za čp. 141, na úzké gotické parcele. Fasáda do náměstí barokní s dochovaným gotickým profilovaným portálem průjezdu, završená zdobeným štítem se sochou sv. Floriána. V přízemí velkorysá vstupní renesanční síň klenutá klášterní klenbou s kruhovými výsečemi s hřebínky a střední rosetou. V západní části při čp. 141 komora s půlkruhovou valenou klenbou a místnost s valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, přístupná z chodby renesančním profilovaným portálem. Sklepy zaklenuty valenou lomenou a valenou půlkruhovou klenbou, patro plochostropé. Při dvorním průčelí pavlač nesená dvojicí segmentových arkád nesených středním jednoduchým kamenným sloupem. Za domem udržovaná zahrada. Předmětem ochrany je dům čp.142 se sochou sv. Floriána a příslušné pozemky.