měšťanský dům

Patrový dům s okoseným nárožím a s valeně klenutým podloubím na severní straně. V podloubí je segmentová klenba. Na severní straně pětiosé průčelí. Fasáda mezi okny je členěna pilastry se zdobenými hlavicemi. Okna se segmentovými frontony na konzolkách se ob dvě střídají s okny s rovnými nadokenními římsami. Interiérové prostory jsou zaklenuty segmentově, valeně, prostor při podloubí klášterní klenbou, nebo jsou plochostropé. První patro je většinou plochostropé, z části je zde užita necková klenba a štukový strop. Pod objektem se nacházejí gotické sklepy. Nadzemní část byla postavena po roce 1770. Fasáda je neorenesanční. Dům je umístěn v jižní části Palackého náměstí. Předmětem ochrany je dům čp. 99 a pozemek č. parc. 14.