měšťanský dům

Řadový patrový dům se sedlovou střechou situován na mírně svažitém terénu. Fasáda klasicistní, pětiosá. Okna v patře s jednoduchým rámováním a průběžnou podokenní římsou. Přízemí je zdobeno pásovou rustikou, v hlavní ose se nachází pravoúhlý vstupní portál. Na západ od portálu jsou dřevěná vjezdová vrata a na východ na místě dvou původních oken je dnes umístěn vstup do obchodu. Nad vstupem, v hlavní ose, se nachází pamětní deska s portrétem spisovatele Josefa Brauna (1864-1891). Mezi sousedním domem čp. 73 bývala dříve soutka, která již dnes neexistuje. Prostory v objektu jsou plochostropé nebo klenuté valenou a křížovou klenbou s hřebínky. Předmětem ochrany je dům čp. 72 a pozemek č.parc. 372.