měšťanský dům

Patrový řadový zděný dům, umístěný v uliční čáře, součást zástavby významné komunikace v historickém jádru města. Stavba na hloubkově orientovaném obdélném půdorysu. Hlavní fasáda do ulice má poměrně střízlivé architektonické členění. Střecha domu je valbová. Zachována je vnitřní dispozice z doby poslední historické úpravy domu, dochovány jsou sklepy z původního gotického objektu na této parcele. Středověké zdivo může být snad i částečně i v přízemí. Objekt již dříve prodělal celkovou opravu a adaptaci a část jeho původních konstrukcí a stavebních součástí byla vyměněna. Není již příliš pravděpodobné, ale zároveň ani není zcela vyloučeno, že zde ještě mohou být dosud ukryté další hodnotné části ze starších stavebních etap.