měšťanský dům

Patrový nárožní zděný dům, umístěný v uliční čáře, součást zástavby důležitého náměstí v historickém jádru města. Stavba na protáhlém obdélném půdorysu, s krátkým hlavním průčelím do Václavského náměstí a s podélným bočním do České ulice. Tyto fasády jsou architektonicky poměrně střídmě členěné, hlavní průčelí je zdůrazněno nástěnnou malbou v kartuši mezi okny patra. V zadní části je na dvorním průčelí pavlač. Dům je krytý valbovou střechou. Plně zachována je vnitřní dispozice, charakter interierů je do určité míry pozměněn některými novodobými zásahy, ale původní detaily jsou zčásti dochovány. Je pravděpodobné, že zde ještě existují některé další hodnotné konstrukce nebo detaily, skryté pod novějšími úpravami. Zvláště hodnotné jsou gotické sklepy domu. Předmětem ochrany je dům čp. 184 a pozemek č.parc. 1086.