měšťanský dům

Patrový řadový zděný dům, umístěný v uliční čáře v nárožní poloze, součást zástavby důležitého náměstí v historickém jádru města. Stavba na obdélném půdorysu, s architektonicky střídmě členěnými fasádami. Dům má sedlovou střechu s řadou střešních oken, osvětlujících obytné podkroví. Plně zachována je vnitřní dispozice. Přízemí je převážně plochostropé, pouze jeden z prostorů zde je zaklenut. Původní charakter interierů domu je pozměněn některými novodobými zásahy. Není přitom zcela vyloučeno, že zde ještě existují některé další hodnotné konstrukce nebo detaily, skryté pod novějšími úpravami. Zvláště cenné jsou gotické sklepy domu. Při posledních úpravách zaniklo pozdně barokní členění východního průčelí domu s nadokenními římsami a znakem hvězdy při nároží. Předmětem ochrany je dům čp. 176 a pozemek parc.č.1054.