měšťanský dům

Patrový řadový zděný dům v nárožní poloze, situovaný v uliční čáře, vystavěný na hloubkové středověké parcele. Součást zástavby důležitého prostoru v historickém jádru města, v prodloužení jednoho z významných náměstí. Budova s architektonicky poměrně bohatě členěným hlavním průčelím. Střecha domu je valbová. Zachována je z větší části vnitřní dispozice, původní charakter interierů domu a také některé jeho původní detaily. Zvláště cenným prostorem je sklep gotického původu a hodnotné jsou i další prostory v jeho nadzemní části. Na tomto domě dosud nebyly provedeny významnější novodobé úpravy. Je přitom pravděpodobné, že pod mladšími povrchy jsou zde zachovány další hodnotné konstrukce a detaily ze starších stavebních etap výstavby.