měšťanský dům

Patrový, dvoutraktový dům je situován severní stranou do náměstí a jižní do dvora; po stranách (východní a západní) k němu přiléhají sousední objekty, tvořící uliční frontu. Dům je zastřešen sedlovou a valbovou střechou, krytou eternitem. Uliční strana je v přízemí šestiosá, s obdélným vstupem nalevo, který je zasazen v kamenném ostění; zapuštěná okna jsou dvoukřídlá, šestitabulková; vstup je uzavřený dřevěnými dveřmi s výplněmi. Sedm oken v patře, rovněž dvoukřídlých, šestitabulkových, je osazeno v líci. Okna jsou lemována šambránami. Plocha přízemí nad soklem je členěna pásovou rustikou, patro nad mezipatrovou římsou člení lizény. Fasáda je opatřena omítkou s příměsí zelenkavého pigmentu, detaily a kraje jsou bílé. Na střeše se nacházejí tři vikýře s valbovitou stříškou, zřízené při poslední úpravě. Vstup se segmentovým záklenkem, který vede do dvora se nachází na jižní straně domu. K té přiléhá z levé strany přízemní podélný přístavek se sedlovou stříškou a z pravé strany dřevěná pavláčka zadního (jižního) traktu, který je krytý valbovou střechou s eternitem. Tento trakt je dvouosý, se čtyřtabulkovými, téměř čtvercovými okny v obou podlažích. Vlevo se k němu připojuje objekt čp. 447 (městské sady). Celá jižní strana domu je nečleněná, omítnuta bíle, se šedým soklem. Předmětem ochrany čp.475 - stavba a pozemek parc.č.2863. Vchod z ulice vlevo vede do plochostropé chodby, po jejíchž obou stranách jsou prostory s trámovými stropy (prostor nalevo byl vykachlíkován a rozdělen vezděnými příčkami na záchodky restaurace). Prostor vpravo při náměstí je zaklenut klášterní klenbou, jejíž strany prostupují trojúhelné výseče. Za touto místností je obdélný prostor půlkruhově valeně zaklenutý, v zadním traktu vpravo je jedno pole křížové hřebínkové klenby (kuchyně). Podlaha je krytá novějšími dlaždicemi. Dochované jsou některé hodnotné detaily (barokní dveře v patře, dveře z 19. století). Střecha si uchovala původní lehký krov se šindelem pod současnou krytinou. Dům není podsklepen.