měšťanský dům

Patrový dům s půdní vestavbou situovaný na SZ Anenského náměstí, krytý valbovou střechou s vikýři. Hřeben vodorovný s průběhem fasády. Parcela domu značně hloubkově protažená. Pravá strana domu těsně přiléhá k vedlejšímu domu s čp. 339, z druhé strany je pak mezi jednotlivými domy úzká ulička. Hlavní fasáda směřuje do náměstí, je asi v 1/3 výrazně zalomená a tvoří pomyslné nároží, členěna je plochou patrovou římsou a profilovanou korunní římsou. Přízemí je prolomeno jedním oknem a jedním vstupem v části fasády před zmíněným zalomením a posléze třemi okny a vstupem s oknem vsazeným společně v jednom rámování. V patře jsou v užší části fasády před zalomením dvě okna, za zalomením pak čtyři okna, vsazena jsou v jednoduché ploché rámy tvořené štukem. Obdobně tak okna v přízemí, kde jsou ještě zdůrazněny parapety. Barevnost fasády je béžovo-okrová. Je zachován gotický sklep a části gotického nadzemního zdiva přízemí. Klenba v přízemí a část zdiva přízemí má zřejmě barokní původ. Rozsáhlé části zdiva patra a dvorních přístaveb jsou nové z 90. let 20. století. Předmětem ochrany je dům čp.340 (na parc.č.1395) pozemky parc.č.1395 a parc.č.1396.