měšťanský dům

Dům na protáhlé parcele ve Vladislavově ulici, která se pozvolna svažuje k SSV. Jedná se o dvojpatrový dům, který ve svém okolí o jedno patro přesahuje sousední domy. Průčelí je v třetině výrazně horizontálně členěno širokou profilovanou římsou, oddělující přízemí od pater. V přízemí jsou v levé části domu dva vstupy, vsazené v kamenné ostění. Nad hlavním vstupem do domu je stlačený půleliptický světlík s předsazenou mříží. V pravé části přízemí jsou jednoduché vstupní dveře ukončené architrávem v kamenném ostění, vedle je obdélné okno rovněž v kamenném ostění. Omítka je v přízemí zdobena pásovou bosáží. Patra od sebe na fasádě nejsou oddělena a spínají je tři vysoké pilastrové řády. Dva jdoucí po hranách domu a jeden ve střední ose. Mezi pilastry je po dvou obdélných oknech v každém patře. Nad okny jsou zdobná štítoviště, klasicistních tvarů a pod okny parapetní výplň. První patro má zdobnější štítoviště v druhém patře jsou pak výraznější lambrekýny. Dům má dvě patra gotických sklepů. Dispozice přízemí je zčásti středověkého původu (větší zásahy z období baroka a klasicismu). Současná novobarokní fasáda je výsledkem velmi zdařilé úpravy z roku 2000 (arch. Petr Franěk), která vychází z podoby fasády (z úprav v roce 1906) před pozdější nepříliš vhodnou přestavbou. Předmětem ochrany je dům čp.332 - stavba a pozemek parc.č.1277.