měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům na půdorysu písmene L je situován severně od kostela sv. Jakuba. Dům je zděný opatřený vápennou omítkou. Hlavní severní renesanční průčelí má v přízemí podloubí se třemi lehce stlačenými půlkruhovými oblouky, v patrech šest okenních os. Mezi přízemím a patrem je kordonová římsa. Průčelí zakončuje profilovaná korunní římsa. Valbovou střechu kryjí bobrovky na husté laťování. Architektonicky hodnotná renesanční přestavba se dochovala také v dispozici interiéru (celé přízemí s loubím s hřebínkovými klenbami, klášterní klenbou a kamenným renesančním portálem do síně, klenbou s hřebínkovou růžicí apod.). K hodnotným prvkům patří především renesanční vstupní portál, pozdně gotický portál ve 2 np. s dveřmi s klepadlem a tepanými pásky s růžicemi a gotický pilíř krajní levé arkády loubí). Pod objektem jsou sklepy s valenou půlkruhovou i lomenou klenbou a gotickými portálky. Předmětem ochrany je měšťanský dům - stavba a pozemek parc.č.382.