měšťanský dům

Patrový zděný řadový dům, umístěný v uliční čáře, součást zástavby důležitého prostoru v historickém jádru města, v ulici při jeho hlavním náměstí. Stavba na hloubkově orientované užší středověké parcele, s architektonicky střídměji členěným hlavním průčelím, dozadu je hřeben kolmý, dvorní část je zakončena valbou. Střecha domu je sedlová, hřeben je rovnoběžný s průčelím. Zadní část domu je výrazněji upravena. Zachována je z větší části vnitřní dispozice, původní charakter interierů domu a také některé jeho původní detaily. Zvláště cenným prostorem je gotický sklep domu a hodnotné jsou i některé prostory v jeho nadzemní části, například pozůstatek původní černé kuchyně Je pravděpodobné, že pod novějšími úpravami se mohou nacházet ještě další hodnotné konstrukce a detaily ze starších stavebních etap domu. Předmětem ochrany je dům čp. 311 - stavba a pozemek parc.č.1252/1.