měšťanský dům

Patrový řadový zděný dům v koncové poloze, umístěný hlavním průčelím v uliční čáře Husovy ulice, do boku vystupující z linie zástavby ulice Jakubské. Dům má tak průčelí na třech stranách a poslední je přiložen k sousednímu čp.101. Dispozičně se jedná o stavbu na obdélném půdorysu s podloubím v přední části. Fasády mají klasicistní členění, střecha domu je valbová. Zachována je dispozice z poslední přestavby domu, dochovány jsou přitom sklepy z původního gotického objektu na této parcele, jednalo se o věžový měšťanský dům. Středověké zdivo je pravděpodobně i v přízemních částech domu. Některé další hodnotné konstrukce a detaily mohou být dosud ukryty pod mladšími úpravami. Předmětem ochrany je dům čp. 100 - stavba a pozemek parc.č.384.