měšťanský dům

Dvoukřídlý patrový dům se sedlovou střechou a třemi vikýři s trojúhelnými štíty. Klasicistní fasádu z konce první třetiny 19. století člení šest okenních os. V přízemí po stranách dva vchody s pravoúhlým překladem a půlkruhovým záklenkem. Nad záklenkem malá konzolka. Střední osa průčelí vystupuje v mírný rizalit. V přízemí jsou okna s podokenními římsami a ornamentálně zdobenými půlkruhovými záklenky. Nad okny probíhá v rizalitu profilovaná římsa, nad kterou je umístěn pás obdélných reliéfů. Nad ním je jednoduchá římsa dělící celé patro. Otevřená chodba ve dvoře domu je vysazená na profilovaně zakončených krakorcích. Prostory jsou zejména plochostropé, výjimečně klenuty valeně s pětibokými výsečemi (západní část domu, přízemí). Objekt podsklepen. Předmětem ochrany je dům čp. 339 a pozemek č. parc. 1397.