měšťanský dům

Nárožní jednopatrový dům na obdélném půdorysu. Krytý valbovou střechou s malými vikýřky. Severní fasáda domu mírně přesahuje do ulice Jiřího z Poděbrad a vyčnívá tak z uliční linie. Hlavní fasáda směřuje k západu do ulice Andělská. Členěná je patrovou horizontální profilovanou římsou, která probíhá i za roh po severní fasádě. Stejně tak profilovaná korunní římsa. Nároží jsou bosovaná. Okna jsou rámována šambránou s lištou. V patře je 5 oken jak na severní tak na západní fasádě. Stejný počet je i v přízemí severní fasády. Západní fasáda přízemí je prolomena 4 okny a vstupními dveřmi umístěnými v levé ose a posazenými v kamenném ostění. Dům je omítnut stříkanou omítkou okrové barvy, členící prvky fasády jsou světlejší. Pozdně gotický sklep a hodnotné stavební prvky interiéru. Celková obnova objektu proběhla v 90. letech 20. století. Předmětem ochrany je dům čp. 295 - stavba a pozemek parc.č.1407.