měšťanský dům

Patrový řadový zděný dům, umístěný v uliční čáře, součást zástavby významné komunikace v historickém jádru města. Stavba na hloubkově orientovaném obdélném půdorysu. Hlavní fasáda do ulice má poměrně střízlivé architektonické členění. Střecha domu je sedlová s nově osazenými vikýři na obou stranách. Zachována je vnitřní dispozice z doby poslední historické úpravy domu, dochovány jsou sklepy z původního gotického objektu na této parcele. Středověké zdivo může být snad i částečně i v přízemí. Objekt prodělal celkovou opravu a adaptaci a část jeho původních konstrukcí, zejména stropů a střechy byla vyměněna.Přesto není zcela vyloučeno, že zde ještě mohou být dosud ukryty další hodnotné části ze starších stavebních etap. Předmětem ochrany je dům čp. 36 - stavba a pozemek parc.č.337.