měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům, umístěný v uliční čáře, součást zástavby důležitého městského prostoru, dnešní Šultysovy ulice, která je ale svým charakterem spíše náměstím. Stavba na hloubkové parcele, původně dům s podloubím. Hlavní průčelí má jednoduché architektonické členění, vycházející z možné historické podoby. Jedná se o šambrány a hladké římsy, okna jsou členěna. Parter domu využívá původních vysokých oblouků podloubí, které je ale uzavřeno. Vnitřní dispozice je hloubková. Dům je zakončen sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s průčelím. Dům má dochovánu dispozici z doby poslední historické úpravy, dochovány jsou i gotické sklepy. Středověké zdivo je zřejmě dosud ve větším rozsahu přízemí a vyloučeno není ani ve vyšších partiích domu. Interiéry mají novodobý charakter a starší konstrukce jsou v převážné míře zakryty pod novějšími úpravami. Je pravděpodobné, že zde ještě mohou být ukryté případné hodnotné části ze starších stavebních etap. Předmětem ochrany je dům čp. 164 na vymezeném pozemku..