měšťanský dům

Původně areál dvou středověkých objektů, dnes patrový dům se sedlovou střechou. Hlavní průčelí je devítiosé. Přízemí je zdobeno pásovou rustikou s nízkým soklem. V přízemí jsou okenní otvory se segmentovými záklenky. Portál v hlavní ose s půlkruhovým záklenkem, který je po obvodu zdoben bohatou dekorativní štukovou plastikou, ústí do malého dvora. Chodba vedoucí na dvorek je zaklenuta valenou klenbou se sbíhajícími se trojbokými výsečemi (poškozena). Ze dvora jsou na fasádě patrné zbytky původního zdiva s cihlovými dodatky. V římse nad portálem se sbíhají voluty v mušlový dekor. Okna v patře jsou rámována klasickými barokními šambránami se suprafenestrami a trojúhlenými frontony. Ve střední ose mezi okny se nachází štukový dekorativní rám (dříve zde snad byl umístěn obraz). Nad okny v patře jsou sekundárně a velmi necitlivě proražená sdružená okna, poškozující výzdobu, pásovou i korunní římsu. Předmětem ochrany je dům čp. 333 a pozemek č. parc. 1276.