měšťanský dům

Řadový patrový dům na poměrně úzké obdélné parcele, krytý sedlovou střechou, která má hřeben rovnoběžný s fasádou. Fasáda je v levé části přízemí prolomena vstupními dveřmi v ploché šambráně. V pravé části je vstup spojený s velkými výkladními okny sahajícími až k zemi, vstupní dveře jsou situovány více do hloubky oproti oknům, společně jsou však rámovány dřevěnými zárubněmi a tvoří jakýsi portikus ukončený pultovou stříškou. Přízemí je členěno pásovou rustikou. V patře je profilovaná římsa. Patro prolomeno třemi okny v plochých šambránách, v obdélných parapetních štukových výplních bočních oken diamantový řez, v prostředním ležatý kosočtverec s květinou či sluncem. Při stranách v patře lizény s pásovou rustikou. Fasáda ukončena profilovanou korunní římsou. Barevnost v růžových tónech, světlejší barva užitá na štukových prvcích. Interiéry objektu nebyly navštíveny. Předmětem ochrany je dům čp.490 - stavba a pozemek parc.č.2824.