předměstský dům

Patrový dům, s valbovou střechou krytou plechem, byl vystavěn na obdélném půdorysu, později s přístavkem, rovněž patrovým. Stojí ve svažitém terénu: jihovýchodní průčelní stranou je otevřen do údolí, severovýchodní strana je otočena na sousední pozemek, k jihozápadní straně byl přistavěn novější přístavek a severozápadní zabíhá do svahu. Hlavní průčelní strana (jihovýchodní) je tříosá, okna, osazená v líci, jsou obdélná a nedělená; okno ve střední ose v patře je širší o dvě úzké, půlkruhově sklenuté výplně po obou stranách. Okna s drobnými podokenními římsičkami jsou rámována jednoduchými šambránami. Obě boční strany jsou dvouosé, osvětlené okny stejného typu. K levé straně přiléhá zeď se vstupní brankou v kamenném ostění, která vede na dvorek. Z dvorku vede do domu jednoduchý obdélný vstup. Za vstupem v zadní části byl k domu připojen patrový, šikmo zastřešený přístavek, rovněž krytý plechem, odkud je z proskleného patra vstup na přilehlou zahradu. Do přístavku je oddělený přístup ze dvorku (trojdílné dřevěné dveře). Na zeď s brankou navazuje vlevo zděný přízemní přístavek kůlny, jehož plochá střecha slouží jako teráska se zábradlím, připojená k patru přístavku. Ke kůlně vedle vlevo přiléhá ještě uhlárna, rovněž přízemní. Dům je omítnut nahrubo šedobílou omítkou, šambrány jsou natřeny bledě modře. Prostory v přízemí jsou sklenuté plackou, patro je plochostropé. V zadní (severozápadní) části domu se nachází sklep s valenou klenbou. Přilehlý pozemek při domu oplocuje na uliční straně kamenná zeď s drátěným pletivem. Předmětem ochrany je dům a pozemek parc.č.171.