Rejskova kašna

Kašna se nachází uprostřed náměstí. Vystavěna byla z opracovaných pískovcových kvádrů. Tvoří ji dvanáctiboká nádrž na vysokém soklu, který výškově vyrovnává sklon terénu k jihu. Na hranách polygonů jsou hranolovité pilíře, v kterých nad soklem vyrůstají oblé polosloupky bez patky ukončené plastickými listovými hlavicemi. Střídavě hlavice pokračují jako fiály, které přečnívají přes okraj kašny, zdobené kraby a ve vrcholu kytkami a poupaty; střídavě hlavice nesou nízkou konzolku pro umístění plastiky, pilířek je vyžlaben a ukončen baldachýnem. Baldachýnky, zespoda zdobené malou tesanou sklípkovou klenbou, rovněž vrcholí fiálou s kraby ukončenou křížovou kytkou. Nad soklem jsou stěny polygonu členěny slepými kružbami s oblouky ve tvaru oslího hřbetu, jejichž špičky končí pod zkosenou hlavní římsou a jsou ukončeny křížovými kytkami, které opět přečnívají přes okraj kašny nad římsou. Oblouky jsou pokryté kraby a jsou vyplněny plaménkovými kružbami. Ve cviklech nad oblouky pod hlavní římsou jsou osazeny plasticky prohnuté kolčí štíty. V jihozápadním poli kašny je hladký okosený vchod, zaklenutý půlkruhem, v kterém jsou umístěny dřevěné dveře pobité plechovými pásky, které se diagonálně kříží, ve spojích s tepanými hřeby. V jednom poli dveří je otvor, průhled do vnitřku kašny. V severním a jižním poli je tesaný letopočet 1495 (gotickými číslicemi). V jihovýchodním a severovýchodním poli jsou u soklu umístěny pětiboké kamenné výlevky, které jsou překryty kovanou mřížkou. Nad nimi je vývod výtokové trubice, která je v této partii formována ve tvaru hlavy fantastického draka, zhotovená z litiny. Předmětem ochrany je Kamenná kašna a pozemek č.parc. 3883/3.