kaple sv. Rocha

U mostu přes řeku Labe, proti čp. 131, je situována orientovaná kaple sv. Rocha. Zděná stavba (dochovaná apsida původního kostela) je opatřena hladkou bílou omítkou (lisény, hlavní průčelí) v kombinaci s hrubě hozenou šedou omítkou. Je členěna lisénovými rámci (zrcadla s vykrojenými horními rohy) a profilovanou korunní římsou. Hlavní jednoosé průčelí člení po celé ploše rustika. Nad pravoúhlým portálem s postranními zjednodušenými pilastry je vsazena obdélná kovová (?) deska s reliéfně vystupujícím jednořádkovým nápisem: Sv. Rochu oroduj za nás. V úrovni délky portálu vystupuje jednoduchá naddveřní římsa. Nad portálem v trojúhelném štítě je prolomen rozměrný kruhový okenní otvor ve špaletě, rámovaný profilovanou šambránou. Ve střeše nad hlavním průčelí vyniká kamenná hranolová zvonička se čtyřmi pravoúhlými otvory, se sedlovou stříškou a latinským křížkem s jetelovitě ukončenými rameny. Zvonek chybí. Jehlancovitou střechu kaple kryjí prejzy. Interiér nebyl při reidentifikace prozkoumán. Předmětem ochrany je kaple sv. Rocha na příslušném pozemku.