měšťanský dům

Rozlehlý městský jednopatrový řadový dům na středověké parcele, se sklepy, obvodovým zdivem a některými klenbami středověkými. Místnosti v přízemí částečně klenuté (valené klenby, křížové klenby, křížové klenby s výrazně vytaženými hřebínky), částečně plochostropé. Místnosti v patře plochostropé, dispozice zde patrně odpovídala renesanční či barokní přestavbě. Před poslední rekonstrukcí měl dům kvalitní novorenesanční fasádu, která je dnes torzem. Střecha novodobá, naddimenzovaná. V zadní části parcely torzo rozestavěných novodobých křídel, opět pozůstatek poslední nedokončené přestavby. V historických částech domu množství středověkých historických detailů, někdy i s dochovanou polychromií (portály, okna, výzdoba kleneb). Dům se celkově nachází ve stavu přerušené přestavby, která jej do značné míry poškodila.